.
فلسفه و شعروعلوم انسانی
یک شنبه 7 اسفند 1398برچسب:, :: 2:20 ::  نويسنده : ناصر علی نژاد       

 



پنج شنبه 4 اسفند 1398برچسب:, :: 16:54 ::  نويسنده : ناصر علی نژاد       

یک کارشناس علوم انسانی و حوزه علم و فناوری با اشاره به وضعیت علوم انسانی در چند شاخص عملکردی سامانه علم و فناوری کشور گفت: این گروه از نظر تعداد مجلات و مقاله­های منتشرشده در وضعیت مطلوبی است اما کمترین درصد تولیدات علمی را در مجلات معتبر بین­المللی به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر جواد محمدی در یادداشتی به مهر آورده است: همان گونه که در مقدمه متن نقشه جامع علمی کشور اشاره شده است پیشرفت همه جانبه در علم نیازمند ترسیم نقشه راهی است که در آن نحوه طی مسیر، منابع و امکانات لازم، تقسیم کار در سطح ملی و الزامات طی این مسیر به طور شفاف و دقیق مشخص شده باشد.

در بین حوزه های مختلف علمی در نقشه جامع علمی کشور گروه علوم انسانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و دلیل آن تأثیر شگرف رشته های این گروه بر مشرب فکری و فرهنگی جامعه است. همچنین بررسی راهکارهای تقویت ارزشهای دینی- اخلاقی جامعه از یک نگاه علمی در حوزه علوم انسانی قرار می گیرد.

رشته های علوم انسانی از آن جهت حائز اهمیت هستند که شیوه حرکت در مسیر پیشرفت و یا به عبارت دیگر تدوین مبانی و ارزشهای بنیادین نقشه جامع علمی کشور و حتی با کمی اغماض ترسیم الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت از طریق متفکرین این حوزه صورت می پذیرد و بدیهی است ضعف و یا انحراف بسترهای فکری در این حوزه می تواند به انحراف در مسیر تفکر و حرکت جامعه منجر شود. در جای جای نقشه، توجه به علوم انسانی در پیشرفت علمی کشور دیده می شود.

در سالهای اخیر نیز بحث تحول در علوم انسانی مورد توجه متفکران حوزه و دانشگاه قرار گرفته است. ارتقاء سطح مطلوب تولید علم در علوم انسانی بر اساس مبانی اسلامی و نیازهای بومی؛ بند هفتم اهداف بخشی نظام علم، فناوری و نوآوری کشور را تشکیل می دهد.

یکی از اقدامات ملی در راهبرد کلان 5 حمایت از شبکه سازی دانشمندان و مؤسسات تحقیقاتی دینی در حوزه های مختلف دانش خصوصاً علوم انسانی است. از دیگر اقدامات مرتبط با علوم انسانی در این نقشه می توان به تقویت جایگاه رشته های علوم انسانی و معارف اسلامی در نظام آموزش و پرورش و جهت دهی نخبگان به سمت تحصیل در این حوزه ها از طریق ارتقای کیفی محتوا و شیوه های آموزشی (راهبرد کلان 6)، بهره گیری از فرصتهای جهانی و توانمندیهای ملی برای توسعه و تعالی حوزه علوم انسانی و اجتماعی بر اساس مبانی بینشی و ارزشی اسلام (راهبرد کلان 9) اشاره کرد.

9 راهبرد ملی و 31 اقدام در راهبرد کلان با عنوان متحول سازی و ارتقای کمّی و کیفی در علوم انسانی و هنر مبتنی بر معارف اسلامی به طور خاص به مبحث ارتقای علوم انسانی پرداخته اند.

از جمله راهبردهای ملی مطرح شده در این زمینه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• گسترش گرایشهای میان رشتهای در درون علوم انسانی و بین رشته های علوم انسانی با سایر علوم، بر اساس نگرش اسلامی با رویکرد رفع نیازهای علمی و اجتماعی

• ایجاد ساختارهای خاص حمایت از توسعه کیفی علوم انسانی و معارف اسلامی

• توسعه و بومی سازی هنر و علوم انسانی کاربردی و متناسب سازی رشته های آنها با نیازهای واقعی کشور

همچنین برخی از اقدامات ملی طرح شده در این راهبرد کلان عبارتند از:

• توسعه پژوهشهای بنیادی معرفتی در حوزه علوم انسانی مبتنی بر مبانی اسلامی و ارائه تولیدات علمی آنها به جهان

• حمایت از تأسیس انجمنها و پژوهشگاهها و قطبهای علمی مشترک بین حوزه و دانشگاه به منظور شکل گیری و تکوین دیدگاهها و نظریات اسلامی در حوزه علوم انسانی

• ایجاد سازوکارهای تشویق نظریه پردازان در حوزههای علوم انسانی و معارف اسلامی و انتشار دستاوردهای آنان

• بازنگری در توسعه کمی و کیفی رشتههای علوم انسانی و میزان پذیرش دانشجو بر اساس نیازهای جامعه و وجود فرصتهای شغلی

در این مقاله سعی خواهد شد وضعیت گروه علوم انسانی در قالب چند شاخص ترسیم و ارائه شود. این امر با کمک چند شاخص صورت خواهد گرفت. شاخصهای انتخابی در این نوشتار به ترتیب ذیل هستند:

نمودار 1 - تعداد طرحهای تحقیقاتی در گروههای علمی مختلف در سال 1387

تعداد طرحهای تحقیقاتی در گروههای مختلف

نمودار 1 تعداد طرحهای تحقیقاتی در گروههای علمی مختلف در سال 1387 را نشان می دهد. گروه علوم انسانی در بین پنج گروه علمی با 5/19 درصد توانسته است از نظر مجموع طرحهای تحقیقاتی رتبه سوم را کسب کند. گروه فنی و مهندسی با 26 درصد در بین این گروهها بیشترین تعداد طرحهای تحقیقاتی را دارا است.

نمودار 2 - تعداد مجلات علمی دارای مجوز به تفکیک گروه در سال 1389

تعداد مجلات علمی معتبر به تفکیک گروه

گروه علوم انسانی از نظر تعداد مجلات معتبر علمی در بین گروههای علمی وضعیت برتری دارد. در گروه علوم انسانی تعداد 339 مجله علمی - پژوهشی و علمی - ترویجی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجوز علمی دریافت کرده اند. اختلاف تعداد مجلات در این گروه با گروه های دیگر بسیار زیاد است. این گروه با 44 درصد بیشترین تعداد مجلات و گروه علوم پایه با 7 درصد کمترین تعداد مجلات علمی کشور را دارند.

نمودار 3 - درصد مقاله­های گروههای مختلف از کل مقاله ها

درصد مقاله‌های گروههای مختلف از کل مقاله‌ها

نمودار 3، درصد مقاله­های منتشرشده در مجلات علمی - پژوهشی و علمی - ترویجی کلیه گروههای علمی را نشان می­دهد. گروه علوم انسانی از نظر تعداد و درصد مقاله­های منتشرشده در مجلات علمی در رتبه دوم نمودار یعنی بعد از گروه علوم پزشکی قرار دارد. هر چند این گروه، تعداد بیشتری از مجلات را در مقایسه با گروه علوم پزشکی دارد ولی متاسفانه مشاهده می­شود که درصد مقالات منتشرشده آن در مقایسه با گروه علوم پزشکی کمتر است.

نمودار 4 - تعداد تولیدات علمی در مجلات معتبر داخلی و بین المللی در سال 1387  

وضعیت انتشار تولیدات علمی در مجلات معتبر بین­المللی

نمودار 4 نشان می­دهد تعداد تولیدات علمی گروه علوم انسانی در مجلات داخلی تنها کمتر از گروه علوم پزشکی است ولی تولیدات علمی گروه علوم انسانی در مجلات معتبر بین­المللی در مقایسه با دیگر گروهها بسیار کمتر است، به ­طوریکه این گروه در سال 1383 فقط 7/1 درصد از تولیدات علمی بین­المللی کشور را در بین کلیه گروههای علمی به خود اختصاص داده است. این درصد با توجه به تعداد پژوهشگران، دانشجویان و اعضای هیأت علمی در این گروه بسیار ناچیز است.

نمودار 5 - درصد محققان، درصد مقالات منتشره در مجلات علمی داخل و درصد تولیدات علمی در مجلات معتبر بین المللی

نمودار 5 نشان می دهد درصد محققان، درصد مقالات منتشره در مجلات علمی داخل و درصد تولیدات علمی در مجلات معتبر بین المللی با اختلاف زیادی در گروههای علمی مختلف روبروست. بررسی توزیع محققان در گروههای تخصصی در کنار مقالات منتشره آنها نشان می دهد که توزیع مقالات منتشره در این گروهها اختلاف زیادی با توزیع محققان دارد. با اینکه حدود 7 درصد از محققان کشور در رشته علوم پزشکی هستند ولی حدود 26 درصد از تولیدات علمی ایران در سطح بین المللی و 39 درصد از مقالات منتشره در مجلات داخلی متعلق به این رشته است.

همچنین در گروه علوم پایه، درصد تولیدات علمی منتشره در مجلات معتبر بین المللی حدود سه برابر درصد محققان این گروه از کل محققان است. در گروههای فنی و مهندسی و علوم کشاورزی درصد محققان بیشتر از درصد مقالات منتشره به تفکیک است. در گروه علوم انسانی درصد مقالات منتشره در مجلات داخلی بیشتر از درصد محققان ولی درصد تولیدات علمی بین المللی بسیار کمتر از درصد محققان در این گروه است.

نتیجه­گیری

بررسی وضعیت گروه علوم انسانی در چند شاخص عملکردی سامانه علم و فناوری کشور نشان می­دهد که این گروه از نظر تعداد مجلات علمی- پژوهشی و علمی- ترویجی و تعداد مقاله­های منتشرشده در آنها از وضعیت مطلوبی برخوردار است. درصد بسیار بالایی از مجلات و مقاله­های علمی- ترویجی در گروه علوم انسانی منتشر می­شود.

وضعیت گروه علوم انسانی در زمینه تعداد تولیدات علمی در مجلات معتبر بین­المللی بسیار متفاوت از تولیدات علمی داخلی است. این گروه، کمترین درصد تولیدات علمی ایران را در مجلات معتبر بین­المللی به خود اختصاص داده است. بررسی توسعه علوم به تفکیک گروه­های علمی مختلف نیز نشان می­دهد که گروه علوم انسانی همانند بقیه گروه­ها از نظر درصد محققان، درصد مقاله های منتشرشده داخلی و خارجی از توازن برخوردار نیست.

 

در مجموع، این ارزیابی نشان می­دهد که گروه علوم انسانی در مقایسه با دیگر گروههای علمی از برتری خاصی برخوردار نیست ولی با توجه به نیروهای بالقوه خود در مقایسه با دیگر گروههای علمی، توانایی و ظرفیت پیشرفت زیادی دارد. بر این اساس امید است با تاکیدات نقشه جامع علمی کشور و تحقق آن شاهد ارتقای جایگاه علوم انسانی در کشور باشیم.



سه شنبه 15 آذر 1398برچسب:, :: 21:20 ::  نويسنده : ناصر علی نژاد       

 

amar_3.jpg.crop_display.jpg

Amartya Sen, Indian economist and 1998 Nobel Prize winner in economics, has been felicitated with the National Medals of Arts and Humanities award by the US President Barack Obama at a glittering White House function here.

“We even have an economist, which we don’t always get on stage,” Obama said referring to 78-year-old Sen, before he presented the 2011 National Medal of Arts and National Humanities.

“Sen is being awarded the 2011 National Humanities Medal for his insights into the causes of poverty, famine, and injustice. By applying philosophical thinking to questions of policy, he has changed how standards of living are measured and increased our understanding of how to fight hunger,” said the citation, read by a military aid of the US President.

Few minutes later, Sen was on the stage to receive the medal from Obama, the two Nobel Laureate were seen chatting on some issues, which was inaudible to the audience.

 

 



جمعه 18 آذر 1390برچسب:, :: 14:48 ::  نويسنده : ناصر علی نژاد       

کنگره فلسفه در15 سپتامبردر دانشگاه مونیخ

XXII. Deutscher Kongress für Philosophie

Vom 11. bis zum 15. September 2011 findet der XXII. Deutsche Kongress für Philosophie zum Thema "Welt der Gründe" an der Ludwig-Maximilians-Universität München statt. Sowohl die wissenschaftliche als auch die lebensweltliche Praxis sind ohne den Austausch von Gründen nicht denkbar und dennoch ist notorisch unklar,

برای استفاده بیشتر کلیک کنید:

http://www.dgphil2011.uni-muenchen.de/index.html



ادامه مطلب ...


سه شنبه 8 آذر 1390برچسب:, :: 23:48 ::  نويسنده : ناصر علی نژاد       
 

از غم خبری نبود اگر عشق نبود                                          
دل بود ولی چه سود اگر عشق نبود؟

بی رنگ تر از نقطه ی موهومی بود
این دایره‌ی کبود، اگر عشق نبود

از آینه‌ها غبار خاموشی را
عکس چه کسی زدود اگر عشق نبود؟

در سینه‌ی هر سنگ دلی در تپش است
از این همه دل چه سود اگر عشق نبود؟

بی عشق دلم جز گرهی کور چه بود؟
دل چشم نمی گشود اگر عشق نبود

از دست تو در این همه سرگردانی                                                          " زنده یاد قیصرامین پور"
تکلیف دلم چه بود اگر عشق نبود؟

 



سه شنبه 8 آذر 1390برچسب:, :: 23:48 ::  نويسنده : ناصر علی نژاد       

 

              همایش کشوری افسانه ( نقد و تحلیل شعر معاصر ایران از نیما تا امروز ) در تاریخ 28 و 29 مهر 1389 در اراک به همت انجمن علمی – آموزشی معلمان زبان و ادبیات فارسی استان مرکزی و با همکاری انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران و برخی از مراکز علمی و ادبی و دانشگاه های استان مرکزی برگزار گردید . مجموعه ی مقالات برگزیده ی این همایش در 984 صفحه و در قطع وزیری به کوشش آقای علی اکبر کمالی نهاد ، دبیر همایش ، توسط انتشارات فرتاب تهران  و با حمایت حوزه ی هنری استان مرکزی منتشر و به جامعه ی ادب دوستان ، خصوصا علاقه مندان به شعر معاصرتقدیم گردیده است .

         این اثر ارزشمند که با پیام وزیر محترم آموزش و پرورش ،  رییس محترم انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران ، سخن دبیرمحترم  همایش و یک پیشگفتار آغاز گردیده ، در برگیرنده ی  54  مقاله ی ارزشمند و محققانه از استادان ، پژوهشگران و محققان گرانقدر در حوزه ی شعر معاصر است که در زیر فهرست آن ذکر می گردد  :

عزيزه احراري / تخيّل و تصوير در شاعري شاملو

دکتر موسي احمديان / بررسي تطبيقي شعر تصويري در شعر معاصر فارسي و انگليسي

احمد احمدی / ناروا ستیزی در شعر معاصر

دکتر علی اصغر ارجی / الگوی قصه در آثار نیما؛ با تحلیلی بر شعر«کار شب پا»

دکتر خدابخش اسداللهي / «زندگی و مرگ از دیدگاه فروغ فرخ زاد»

امید اسلام پناه / دو پیشکسوت شعر نو خویشاوند زبان و ادبیّات فارسی و عربی

دکتر ابراهیم اناری بزچلویی ـ  سميرا فراهاني / نگاهی تطبیقی به طنز سیاسی ـ اجتماعی نسیم شمال واحمد مطر

منصور پایمرد / رویکرد انسان گرایی در شعر نیما

دکتر سيّد ناصر جابري اردكانی / مقايسه‌ي مضامين، واژگان و تركيب‌هاي سهراب و فروغ فرخزاد

دکتر سید علی رضا حجازی / بررسی پیدایش و تکامل شعر نو پارسی

دکتر کاووس حسن لی / نسبت ما با نیما

دکتر حسن حيدري / نگاهي به ساختار تمثيل در شعر نيمايوشيج و رساله هاي شهاب الدين سهروردي

دکتر محمد خسروی شکیب / نقد معيارهاي ارزيابي سيستم فرمال در شعر معاصر

دکتر بهزاد خواجات / زاده ی اضطراب جهان

مهدي دهرامي / بررسي گونه هاي برجسته سازي در شعر سهراب سپهري

دکتر جواد دهقانیان / آرکائیسم در شعر اخوان ثالث

دکتر محسن ذوالفقاری / نقد و تحلیل عناصر زیبایی‌شناختی بر مجموعه‌ي «شبخوانی» شفیعی کدکنی

خديجه رحيمي / آسيب شناسي شعرمذهبي معاصر

دکتر محمدرضا روزبه / بررسی جمال شناسانه‌ی پاره‌ای از شگردهای زبانی در شعر قیصر امین پور

سليمان زادعبّاس / نقد، بررسي و تحليل زندگي و شعر سلمان هراتي

دکتر وحید سبزیان پور / کاوشی در جستجوی رشته‌های طلایی از ایران باستان تا نیما

محمد علي سليماني / آن روي ديگر چهره‌ي تابناك استاد شهريار  

دکتر علی سليمی ـ مهدی مرآتی / تعهد انساني و اجتماعي در شعر معاصر

اسنا سوزنده / جريان شناسي و تحليل موضوعات و محورهاي شعرانقلاب اسلامي

دکتر مهدی شریفیان ـ سهيلا صادقي / نیمای طبیعت‌گرا

دکتر سید اسعد شیخ احمدی / شعر موزون نیمایی و تطبیق آن با شعر عرب

دکتر قهــرمان شيـري / شعر گفتار و شعر پسانیمایی

محمد صادقی / سبک شناسی توصیفی شعر بیژن نجدی

دکتر فروغ صهبا / برخي از جنبه‌هاي زيبايي‌شناسي جديد در شعر قيصر امين‌پور

دکتر حمید طاهری ـ مریم رحمانی / مؤلفه ی زبان در شعر سپید

زهرا طاهري / منی دیگر و یا ديگريِ من، روایتی از "ديگري" در فروغ

دکتر عبدالله طلوعي‌آذر ـ شبنم حق بين / تحليل منظومه‌ي آرش كمان‌گير سياوش كسرايي براساس بن مايه‌ي اميد

دکتر محمد رضا عابدی / رد پای گونه های بدیع طنز در شعر شاعران انقلاب و پایداری

دکتر محمدرضا عمرانپور / نقد و تحليل منظومه‌ي «هزاره‌ي دوم آهوي کوهي» از م. سرشک

دکتر فیروز فاضلی ـ رقیه آزاد کرد محله / نقش تکرار در موسیقی شعر سپید

رحمان فلاحی مقدم / ترجمان عشق (تحلیلی بر کارکرد زبان در غزل رهی معیری)

دکتر حميدرضا قانوني / نگرش پروين اعتصامي، نخستين شاعر تربيت يافته و دانشور معاصر

حسن قمی / تحلیل شعر « ققنوس » نیما بر اساس نظریه‌ي سیستمی- نقشی هالیدی

حجت الله کرمی / با انسان درابدیتی پر ستاره

مسعود كشاورز ـ فرشته رستمي / خوانشي نقادانه از اشعار «هيوا مسيح»

علی اکبر کمالی نهاد / تحلیل برخي نمادها در منظومه ی«آرش کمانگیر»

دکتر رحيم كوشش ـ زهرانوري / «بررسي مضمون مرگ در اشعار احمد شاملو»

راحله لطفی / تحلیل مذهب در شعر طاهره صفّارزاده

دکتر حسنعلي محمّدي / درآمدي بر شعر نيمايي

مروت محمدي / سير تحول زبان در شعر فروغ فرخزاد

دکتر صفیه مراد خانی ـ مریم میزرایی مقدم / تصاویر سه بعدی در شعر حجم و کوبیسم

محمدمرادي / تطبيق و بررسي برخي مفاهيم مشترك بين شعر پايداري معاصر فارسي و عربي

دکتر جلیل مشیدی / دین گرایی فروغ فرخزاد

دکتر جلیل مشیدی ـ علی اکبر کمالی نهاد / نگرش عارفانه ی سهراب سپهری وجبران خلیل جبران به زندگی و مرگ

علی رضا مقامی / شکل گیری جریان های شعر در دوره ی معاصر

دکتر سیده زهرا موسوی / مضامین اخلاقی و عاطفی در شعر نو شهریار

محسن مير صادقي / من مرگ را سرودي کردم "مرگ در شعر و انديشه ي شاملو"

دکتر فاطمه مدرسی ـ فریده ابراهیمی / نقد و بررسی کهن الگوی پیر فرزانه در اشعار فروغ فرخزاد

غلامعلی ولاشجردی فراهانی / عبدالعظیم قریب و جایگاه وی در ادب معاصر ایران

 

 

 



دو شنبه 7 آذر 1390برچسب:, :: 1:57 ::  نويسنده : ناصر علی نژاد       
دو شنبه 7 آذر 1390برچسب:, :: 1:57 ::  نويسنده : ناصر علی نژاد       
دو شنبه 7 آذر 1390برچسب:, :: 1:38 ::  نويسنده : ناصر علی نژاد       
شنبه 5 آذر 1390برچسب:, :: 20:42 ::  نويسنده : ناصر علی نژاد       

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 11 صفحه بعد

 
درباره وبلاگ

هوالمعین خوش آمدید این وبلاگ می خواهد بقدر مقدور به شکل تخصصی به علوم بپردازد ودراین راه دشوار محتاج دعای خیرو عنایت بازدیدکننده است و... ( به خاطرعظمت گوته ونیز نگاه جامع ایشان به فرهنگ شرق وغرب و...وبلاگ به تصویرش مزین شد.)
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان علامه و آدرس visdom.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا:


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 9
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 11
بازدید ماه : 71
بازدید کل : 58033
تعداد مطالب : 108
تعداد نظرات : 7
تعداد آنلاین : 1



Alternative content